umbrela colorată

Ce multe activități deja s-au întâmplat! Să o luăm cu începutul: cei mici au făcut un strugure delicios: Activitatea fiind atât de vizuală, li s-au alăturat chiar și colegi mai mari. Nu este greu de făcut – câteva fâșii de hârtie prefăcute în rotocoale și apoi lipite pe un tipar:

colaj1

Iată-ne și pe noi la lucru și operele finale:

colaj

Apoi a venit rândul celor mari de clasa aIVa. În locul unei părți din ora de franceză am ales să vorbim puțin despre gândirea pozitivă. Am vorbit despre când ne-a prins ploaia fără umbrelă și cum ne-am simțit, dacă au fost și alte situații similare când ceva neplăcut a apărut și la ce ne-am gândit – într-un fel că eram fără apărare, fără umbrelă, că multe lucruri negative ne apăreau care ne influențau modul de comportament. Fiecare dintre noi a scris pe o fâșie de umbrelă o situație de genul.

umbrela

Din poveștile copiilor, reieșea faptul că au avut și gânduri pozitive și am discutat despre asta, despre cum putem da o replică pozitivă unui gând negativ și schimbând biletele între noi am dat astfel de răspunsuri. Copiii au fost foarte pozitivi, spunând Nu te da bătut!, Mai încearcă!, etc. Astfel că la sfârșit am avut o umbrelă colorată care să ne dea inspirație în momentele mai dificile. Copiii au fost încântați de activitate, iată umbrela noastră:

umbrela2

Apoi am reușit chiar să ne jucăm BANG cu diverse sortimente de mâncare în limba franceză – jocul în care printre cartonașe apare câte un BANG și atunci trebuie să pui toate cărțile la loc în La boîte magique. Iar la sfârșit l-am și hrănit pe le monstre George – cel care mănâncă toate cuvintele învățate. Ce zi drăguță!

Que ton parapluie soit prêt avant qu’il pleuve.Proverbe indonésien

Image result for umbrella

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s