le chapeau magique și salata grecească

Ieri la grupa pregătitoare am început să ne jucăm Le chapeau magique, dintr-o pălărie am scos și am învățat : La tomate, l orange, le gateau, la banane și la salade, ce simplu a fost.

Am vorbit despre diferența dintre fructe și legume și mulți dintre noi știau chiar că la tomate este de fapt un fruct. Apoi am jucat salata de legume: fiecare aveam numele unei legume și stăteam în cerc, un scaun lipsă. Cineva spunea aș mânca….și făcea schimb de locuri (mai mulți copii pot avea același nume de legumă și atunci cine rămâne în picioare este cel care va spune aș mânca…) sau spunea aș mânca o salată de legume și atunci toți copiii trebuiau să se ridice în picioare și să își caute un loc.

Apoi am început introducerea la Salata grecească (jocul de la Mindlad:) am avut câte 5 carduri cu ardei, cu roșii, cu castravete, cu ceapă împărțite la copii. Le arătam un card din joc, iar ei trebuiau să reconstituiască acel card. A fost foarte amuzant și am colaborat foarte bine. La sfârșit când am întrebat cum s-au simțit chiar am primit un M am simțit fericit ! Yeyyyyyyy

pizap.com14435343000821

Azi am vorbit despre salata grecească, cum este făcută, ce are diferit de celelalte salate și am jucat versiunea ALPHA așa cum am denumit-o, cea fără cărțile diferite, în care trebuie să putem deasupra un card cu mai multe legume decât cel precedent. Am învățat strategia semaforului, de a identifica, a număra și a compara.

Intelligence est savoir que la tomate est un fruit mais la sagesse est mettre les tomates dans une salade de fruits
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s