clasa pregătitoare, jocuri și iar jocuri

Astăzi am mers afară și Lari ne-a învățat o numărătoare minunată:

Într-un castel de înghețată/ trăia o zână fermecată/ ce culoare avea/ bentița de pe cap/ spune chiar acum/ dum-nea-ta: / se spune o culoare pe care o ai pe tine apoi pe litere de exemplu G-A-L-B-E-N iar ultima persoană iese afară.

printesa

Ne -am jucat Pași pe jos. Întorși la fundație am lucrat din noi din fișele cu căței:am exersat trasarea unei linii orizontale în direcția scrierii

pagina cu catelul

Apoi jocurile de azi au fost:

FII GATA! (avem nevoie de o monedă – 1euro a fost foarte fascinant și de un tabel pentru scor)

  1. Două echipe egale. O echipă stă pe o parte a mesei, cealaltă în față.
  2. O echipă va fi cea care ascunde moneda, și celalaltă echipă căutătoare care găsește moneda, fiecare cu câte un căpitan (greu de ales căpitanul-ufff)
  3. Moneda merge la echipa ascunzătoare, membrii săi se tot fac că ascund moneda pentru a crea confuzie
  4. După un timp echipa căutătoare va striga FII GATA!, atunci toți arată pumnii chiar dacă au moneda chiar dacă nu.
  5. Pumnii vor fi puși pe masă,copiii pot face poker face pentru a confuza adversarii
  6. Apoi echipa căutătoare spune Jos cu mâinile! Trebuie să trântească palmele pe masă iar echipa trăgătoare trebuie să își dea seama de sunetul monedei, iar ceilalți pot face zgomote de exemplu să bată din picioare, nu au voie să țipe
  7. Căpitanul de la echipa căutătoare decide împreună cu echipa unde este moneda.
  8.  Căpitanul atinge ușor mâna. Pentru fiecare mână greșită echipa ascunzătoare primește un punct, dar dacă se ghicește din prima, echipa căutătoare primește bonus cinci puncte.
  9.  Apoi se schimbă rolurile în momentul găsirii monedei, se poate juca până la 21 de puncte. Jocul se poate juca și în familie sau la petreceri de zile de naștere.

PÂINE, CEAPĂ, APĂ…….

Toți participanții învață la început, repetând împreună și încercând să se sincronizeze, înșiruirea muzicală ”pâine, ceapă, apă, sare, patru feluri de mâncare, punct”. Odată ce toți au învățat cuvintele, un participant va începe spunând doar primul cuvânt (”pâine”) și va bate din palme spre alt participant din cerc, care trebuie să spună al doilea cuvânt („ceapă”) și tot așa. Cuvintele trebuie spuse în ordinea învățată, cât mai rapid, încercând să se formeze un ritm constant, rapid.
Optional: un conducător de joc poate la un moment să strige „Departe!”, iar atunci participanții trebuie să facă un pas în spate în cerc și să înceapă să pronunțe cuvintele lungind literele, de parcă ceilalți sunt foarte departe (ex „paaaaaaineeee”). Conducatorul de joc poate de asemenea să strige „Aproape!”, iar atunci participanții trebuie să facă cercul cât mai strâns și să înceapă să șoptească cuvintele.

LSquote11-613x450

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s